skip to Main Content

Pascale Wijn

Verhalen

Pascale Wijn

In de zomer van 2020 volgde pedagogisch medewerker Pascale Wijn de cursus Baby-expert bij Knowhouse. Ze werkt op de babygroep, waardoor ze het geleerde direct in de praktijk kan toepassen. Samen met haar collega’s stimuleert ze de ontwikkeling van de baby’s en haalt ze veel plezier uit het werken met de allerkleinsten.

Baby-expert
“De cursus was een specialistische cursus voor het werken met baby’s (nuljarigen). We gingen dieper in op hoe baby’s reageren, hun ontwikkeling het eerste jaar en hoe je daar invloed op kunt hebben. Hoe benader je nou een baby en hoe reageert deze op alle prikkels er omheen, maar ook: wat voor uitdaging kun je een baby geven.”

Invloed op de baby’s
“Wat ik het meest heb geleerd tijdens de cursus? De invloed die je hebt op de baby’s door een bepaalde benadering. Ik ben bijvoorbeeld bewuster bij het oppakken van een baby, hem/haar tegen je aanhouden, troosten en geborgenheid geven. Maar hierdoor stimuleer je ook hun ontwikkeling. Dat kan al met aanraken, mimiek en heel minimaal met speelgoed. Je brengt het geleerde direct in de praktijk. Zo fijn!”

Digitaal
“Het was enorm prettig om de cursus digitaal te kunnen volgen. Zo kun je je eigen tijd indelen, waardoor je het op een moment doet dat jou uitkomt. En niet meer na een lange werkdag nog een hele avond naar school. Via het digitale platform van Knowhouse kreeg je de opdrachten, die werden ondersteund met o.a. filmpjes, blogs en artikelen en je kon je ervaringen delen met de andere deelnemers (collega’s van andere locaties). Ik werk al lang bij Nummereen Kinderopvang, dus bijscholing is prettig. Je leert weer andere invalshoeken.”

Uitdaging in het klein
“Sommige collega’s geven aan dat ze uit het werken met baby’s niet voldoende uitdaging kunnen halen, maar ik vind dat juist van wel. Het eerste jaar van een baby gaat zo snel. Je moet zelf die uitdaging zoeken, je erin verdiepen en goed kijken naar de signalen. Het is zo mooi om de ontwikkeling van de baby’s te stimuleren. Het is zoveel meer dan alleen maar verzorgen. Door de training ben ik hier nog bewuster van, waar die uitdaging is. Dat maakt het werken met nuljarigen nog leuker.”

Mensen tot hun recht laten komen
“Ik vind het belangrijk me altijd te blijven bijscholen. En dat moet ook in ons vak. Maar Nummereen Kinderopvang maakt dit ook mogelijk. Als er wettelijk iets verandert, worden we direct bijgeschoold. Vaak kiezen ze er ook voor om iedereen bij te scholen, zo is iedereen allround en overal inzetbaar. Dat is zó prettig. En als je zelf wensen hebt of wilt groeien binnen de organisatie, is dat altijd bespreekbaar. Binnen Nummereen doen ze hun best om mensen op plekken te plaatsen waar ze zich prettig voelen en tot hun recht komen. En daar heb je zelf zeker een stem in!”

Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer verhalen van onze medewerkers!

Back To Top
Zoeken