skip to Main Content

Knutseltip: Teenslippers versieren

Geen onderdeel van een categorie

Knutseltip: Teenslippers versieren

Zin om deze zomervakantie lekker te fröbelen? We hebben een heel leuk zomerse knutselproject voor je: het versieren van zelfgemaakte teenslippers. Het is hartstikke eenvoudig en goed voor een uurtje knutselplezier. Met een beetje hulp is deze zomerse knutsel zelfs al geschikt voor de allerkleinste.

Wat heb je allemaal nodig?

  • Stevig karton
  • Schaar
  • Stiften, potloden, pennen of verf.
  • Chenilledraad (‘pijpenragers’).
  • Strijkkralen, rietjes of knopen in diverse kleuren.
  • Tape

Hoe pak je het aan?

Stap 1:  Leg een stuk karton of dik papier voor je en maak een sjabloon. Je hebt vast wel een slipper die je hiervoor kunt gebruiken. Teken de slippers over en knip hem uit.

Stap 2:  Versier de slippers nu met stiften, verf, stickers of glitters, etc. Laat je fantasie de vrije loop en maak er een unieke slipper van. Je mag het zo gek maken als je zelf wil.

Stap 3: Neem daarna een chenilledraad en vouw deze doormidden. Je kunt deze nog wat opvrolijken door er bijvoorbeeld (strijk)kralen aan te rijgen. Knopen of in stukjes geknipte rietjes zijn ook heel geschikt.

Stap 4: Prik daarna met een prikpen drie gaatjes in het karton. Je kunt nu het chenilledraad door de gaten steken en vervolgens aan de onderkant een beetje ombuigen. Tot slot plak je het draad stevig vast met een stukje tape.

Stap 5: De teenslippers zijn nu klaar…dus showen maar 🙂

Heel veel knutselplezier!

 

Back To Top
Zoeken