Peuterprogramma

Voor peuters verzorgen we het peuterprogramma (voorheen bekend als peuterspeelzaalwerk). We bieden peuters in de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Reusel-De Mierden en Veldhoven een uitdagende en veilige speelplek.

nummereen kinderopvang

Peuters laten groeien

Onder het motto ‘spelen is leren’ stimuleren we de ontwikkeling van je peuter. Zo zorgen we voor een toegankelijke opstap naar de basisschool op vierjarige leeftijd. Onze pedagogisch medewerkers zijn geschoold op het gebied van voorschoolse educatie (VVE).

Ontdekkend leren in de themahoeken vinden wij belangrijk. Zo spelen ze samen met vriendjes en wordt hun fantasie gestimuleerd. Er is veel ruimte voor bewegen, zowel binnen als buiten en met verschillende materialen. Voorlezen staat dagelijks op het programma. Dit helpt kinderen zich te concentreren, te luisteren en het stimuleert hun taalontwikkeling. Dit doen we heerlijk samen op de bank of in een kringetje.

rectangle 1413

Aanbod

Het peuterprogramma bestaat uit twee dagdelen (8.30 – 12.30 u) per week gedurende 40 weken per jaar (de schoolweken). Peuters die bij ons naar de dagopvang gaan krijgen de activiteiten met betrekking tot voorschoolse educatie natuurlijk ook aangeboden alleen niet op twee vaste momenten. Bij hen vindt het aanbod meer verspreid over de dag plaats.

Gemeente Bergeijk
Gemeente Bladel
Gemeente Eersel
Gemeente Reusel-De Mierden
Gemeente Veldhoven

peuter spelen bouwhelm herfst pm binnen klein